Vergif

Ontdekkingsreiziger Stan de Man is op avontuur in de jungle. Plotseling wordt hij gebeten door een zeer giftige slang. Gelukkig heeft hij medicijnen bij zich tegen het dodelijke slangengif: twee potjes, gelabeld A en B, met elk drie pillen. Met tussenpozen van 2 uur moet hij driemaal gelijktijdig een pil A en een pil B slikken. Snel pakt hij een pil uit potje A en schudt dan een pil uit potje B erbij... maar helaas rollen er twee pillen B uit het potje en de pillen blijken er allemaal identiek uit te zien. Hij weet niet meer welke van de drie pillen A is en welke B zijn. Stan is ten einde raad: als hij de zes pillen niet exact volgens de voorgeschreven dosering inneemt, is hij ten dode opgeschreven.

Hoe overleeft Stan dit?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Wie raapt hem op?

Een kerstman, een fee, een slim blondje en een dom blondje lopen op straat. Ze zien 20 Euro op de grond liggen. Wie van hen pakt het op?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)
Soort raadsel

Toernooi

Op weg naar een toernooi kom je zes ridders tegen, die allemaal zes schildknapen bij zich hebben. Iedere schildknaap heeft twee paarden bij het halster en op ieder paard zitten twee kleine kinderen.

Hoeveel personen en dieren gaan er naar het toernooi?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 7.2 (5 votes)
Soort raadsel