Opeenvolgende dagen
- Lees meer over Opeenvolgende dagen
- Login om te reageren
Ik kan vijf opeenvolgende dagen van de week opnoemen, zonder dinsdag of donderdag te gebruiken. Weet je hoe?
De beste klassieke raadsels op het net. Je kan niet verkeerd zijn met deze raadsels.
Ik kan vijf opeenvolgende dagen van de week opnoemen, zonder dinsdag of donderdag te gebruiken. Weet je hoe?
Je bent op reis en je wilt naar een bepaald dorp. Op een gegeven moment kom je op een splitsing waar je twee kanten op kunt. Je weet alleen niet welke kant je op moet. Bij de splitsing staan gelukkig twee mannetjes. Maar een van die mannetjes liegt altijd en de andere spreekt altijd de waarheid. Je weet niet welke van die twee de leugenaar is. Omdat de mannetjes ook weer niet zo heel veel zin hebben om je te helpen mag je een van hen een vraag stellen. Welke vraag stel je?
Tien mannen doen er drie uur over om een put te graven. Hoeveel mannen zijn er nodig om in dezelfde tijd een halve put te graven?
Er was eens een ontzettend rijke koning. Hij woonde in een groot kasteel dat hij zeer zwaar liet bewaken.
Op een dag was er een rover die de schatten van de koning wilde stelen. Hij vermomde zich als koninklijke kwakzalver en ging naar het kasteel.
Om erachter te komen hoe hij langs de poortwachter moest komen, verstopte hij zich in de bosjes bij de poort om te kijken hoe de andere bezoekers dat deden.
Eerst kwam de koninklijke kok bij het kasteel aan. De poortwachter zei "acht", de kok antwoordde "vier" en mocht naar binnen. Daarna kwam de koninklijke kleermaker. De poortwachter zei "zes", de kleermaker antwoordde "drie" en mocht naar binnen. Vervolgens kwam de koninklijke kapper. De poortwachter zei "twaalf", de kapper antwoordde "zes" en mocht naar binnen.
De rover, die dacht dat hij het toen wel doorhad, liep ook naar de poort. De poortwachter zei "tien" en de rover antwoordde "vijf". Meteen werd hij in de boeien geslagen en in de cel gegooid.
Welk antwoord had de rover moeten geven om binnen te komen?
Waarom vind je datgene waar je naar op zoek bent altijd op de laatste plek waar je gezocht hebt?