Goede raadsels

Deze raadsels zijn gewoonweg goed. Echte aanraders.

Achter de rug

Noortje zit in de finale van een wedstrijd op de Olympische spelen. Op het moment dat zij bij de finish was, waren alle andere spelers al achter haar rug. Ze heeft niet vals gespeeld of doping gebruikt en toch krijgt ze geen gouden medaille? Waarom niet?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)
Soort raadsel

Lift

Een piloot die op het punt staat te vertrekken vanuit Peking ziet een reiziger staan. Hij biedt haar een lift aan. Hij zegt dat het niet uit maakt voor hem waar ze heen moet, het ligt toch altijd op de route. De piloot is niet van plan om een omweg te maken naar zijn bestemming. Waar wil de piloot naar toe?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 7 (1 vote)
Soort raadsel

Langer

Gegeven: Rob is langer dan Edwin, Jurgen is korten dan Rob.

Slechts van één van de volgende stellingen weten we nu zeker dat hij juist is:

  1. Edwin is langer dan Jurgen
  2. Jurgen is langer dan Edwin
  3. Het is niet vast te stellen of Edwin of Jurgen langer is.

Welke stelling is zeker juist?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 6 (1 vote)
Soort raadsel

Race met paarden

Een rijke sjeik ligt op sterven. Hij laat zijn twee zonen bij zich roepen. Hij zegt hen: "Spring op je paarden. De zoon wiens paard als laatste bij het zomerpaleis aankomt, zal alles erven!" De zonen weten zich hiermee geen raad en gaan naar een wijze oude man. Zij leggen hem hun probleem voor. De man denkt even na en fluistert dan iets in hun oren. Daarop rennen de twee broers weg, springen op de paarden en gaan er als gekken vandoor. Wat heeft de wijze oude man hun in het oor gefluisterd?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6.3 (6 votes)
Soort raadsel

Dief op hotel

Jack zit op zijn hotelkamer te lezen. Opeens wordt er op de deur geklopt. Jack doet de deur open. Er komt een man binnen en zegt: "O sorry, dit is niet mijn kamer. Als de man weg is pakt Jack meteen de telefoon en belt de politie. Hij zegt: "Er is een dief op mijn kamer geweest!" Als de politie is gearriveerd blijkt dat er inderdaad iets is gestolen: zijn portemonnee. Hoe wist Jack voordat hij had ontdekt dat zijn portemonnee gestolen was dat de man een dief was?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 5 (1 vote)
Soort raadsel